Άλλο ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιεί η Madis A.E. στα προϊόντα της είναι η οργανική Αλόε Βέρα, πιστοποιημένη από την  ACTIValoe®. Η Αλόε Βέρα είναι ενυδατική και δροσιστική για το δέρμα, διαπερνώντας ακόμα και τα βαθύτερα στρώματα του.

Προσφέρει ιδανική θεραπεία για πληγές, καψίματα και άλλες δερματικές διαταραχές, παρέχοντας μία προστατευτική στρώση πάνω από την πάσχουσα περιοχή, μειώνοντας το χρόνο επούλωσης και τον κίνδυνο μόλυνσης. Ισορροπεί φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει το δέρμα να αμυνθεί από μόνο του. Τα προϊόντα με Αλόε Βέρα προσφέρουν καθαρισμό, ενυδάτωση, αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος, αντιβιοτική προστασία και θεραπεία.

Οι γενιές του παρελθόντος αναφέρουν τις θεραπευτικές μεθόδους των φυτών της Αλόης οι οποίες πέρασαν από στόμα σε στόμα μέσα από τους αιώνες. Βρίσκουμε ότι η χρήση της Αλόης εμφανίζεται μέσα στην ιστορία από πολλές μαρτυρίες των φαρμακευτικών ιδιοτήτων της. Οι παλαιότερες καταγραφές της Αλόης προέρχονται από τους Αιγύπτιους. Υπάρχουν καταγραφές από τους Αιγύπτιους οι οποίοι ζωγράφιζαν εικόνες των φυτών της Αλόης σε τοίχους ναών. Πολλοί πολιτισμοί όπως οι Αιγύπτιοι είχαν αναγάγει το φυτό σε κάτι σαν θεότητα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης χρησιμοποιούνται για αιώνες και η Αλόη δίκαια έχει κερδίσει το όνομα του “Φυτού της Αθανασίας”.  Ένας από τους κοινούς μύθους για την Αλόη είναι ότι οι δύο Αιγύπτιες βασίλισσες, Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσαν την Αλόη ως μέρος των θεραπειών ομορφιάς τους.

Αν και υπάρχουν πολλά είδη Αλόης, ο όρος Αλόε Βέρα (“η αληθινή Αλόη”) αναφέρεται στην Aloe Barbadensis Miller. Σε πλήρη ανάπτυξη το φυτό έχει ύψος από 60-90 εκατοστά και ένα ώριμο φύλλο είναι 7-10 εκατοστά από την βάση του φυτού και ζυγίζει 1,5-2 κιλά. Το φύλλο του φυτού χρησιμοποιείται για θεραπευτικές χρήσεις. Αν το φύλλο του φυτού κοπεί και ανοιχτεί, το ζελέ που περιέχει μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα. Τα φυτά και οι καρποί είναι τα δύο βρώσιμα μέρη της Αλόης.