Τα εκχυλίσματα φρούτων είναι τα ιδανικά συστατικά για να ενισχύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών καλλυντικών! Τα εκχυλίσματα φρούτων είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επομένως προσφέρουν με φυσικό τρόπο καλύτερη φροντίδα για όλο το σώμα. Είναι γνωστό ότι κάποια φρούτα και συνδυασμοί από εκχυλίσματα φρούτων έχουν πολλές καλλυντικές ιδιότητες.Τα φρούτα δεν είναι μόνο γευστικά και θρεπτικά αλλά παρέχουν και καλλυντικές εφαρμογές για εξωτερική χρήση. Κάθε φρούτο έχει συγκεκριμένες καλλυντικές ιδιότητες. Η λειτουργία και η εφαρμογή τους καθορίζονται από την ενεργή ουσία που περιέχει το κάθε φρούτο. Έχουμε επισημάνει προηγουμένως τα αμέτρητα οφέλη στο δέρμα από την χρήση καλλυντικών προϊόντων τα οποία χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά.

 

Ειδικά για ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος τα προϊόντα που χρησιμοποιούν εκχυλίσματα φρούτων είναι ιδανικά για το δέρμα. Συνάμα αποτελούν καινοτομία στη βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών. Το λάδι που βρίσκεται σε κάποια φρούτα είναι πλούσιο, έχει εξαιρετικά διεισδυτικές ιδιότητες και περιέχει βιταμίνες A,D και Ε, λεκιθίνη, κάλιο, Β- καροτένιο και πάνω από 20 λιπαρά οξέα (παλμιτικό, παλμιτελαϊκό, στεατικό, ελαϊκό, λινολενικό και λινόλεουμ είναι κάποια από αυτά). Τα φρούτα είναι πολύ απαραίτητα για το δέρμα και θεωρούνται ιδανικά συστατικά. Είναι πλούσια σε στερολίνες (γνωστές επίσης ώς στεροειδή φυτών) οι οποίες βοηθάνε στην απαλότητα του δέρματος και προσφέρουν πλούσια και αποτελεσματική ενυδατική θεραπεία. Κάποια φρούτα βοηθάνε επίσης στην θεραπεία του δέρματος από τραυματισμούς που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο ή από πληγές και σημάδια.

Η Madis A.E. χρησιμοποιεί διάφορα εκχυλίσματα φρούτων για να εμπλουτίσει της καλλυντικές συνταγές της και με αυτό τον τρόπο να προσφέρει καλύτερα και πιο φυσικά προϊόντα στον τελικό καταναλωτή.

Κάποια από αυτά είναι:

  • Καρυδέλαιο. Ιδανικό για να επιταχύνει το μαύρισμα διατηρώντας την απαλότητα και την υγρασία του δέρματος.
  • Εκχύλισμα Ροδάκινου. Εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες, τανίνες και φυτικές ίνες έχει φυσικές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές, στυπτικές και ανακουφιστικές ιδιότητες.
  • Πορτοκάλι. Είναι στυπτικό, αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριδιακό και καταπραϋντικό.
  • Λεμόνι. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές, στυπτικές και ενυδατικές ιδιότητες.
  • Φράουλα. Είναι ενυδατική στο δέρμα προσφέροντας αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  • Αβοκάντο. Το λάδι του αβοκάντο περιέχει φυτοστερόλες και βιταμίνες και παρέχει ιδανικές ιδιότητες θρέψης και ενυδάτωσης για το δέρμα και τα μαλλιά.
  • Βερίκοκο. Το βερίκοκο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαθιστώντας την εμφάνισή του.
  • Γκουαράνα. Είναι πολύ σημαντική πηγή καφεΐνης με λιποδιαλυτικές, στυπτικές, ερεθιστικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  • Νεράτζι. Έχει ηρεμιστικά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά και επίσης ενεργοποιεί την διαδικασία της λιποδιάλυσης.
  • Ρόδι. Πλούσιο σε τανίνες, ειδικά C και Β τύπου και ανόργανες ουσίες. Έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθάει και προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά ενάντια στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας και των ελευθέρων ριζών.