ΝΕΡΑΝΤΖΙ

ΓΕΝΙΚΑ

Η νεραντζιά είναι δέντρο ανθεκτικό στην παγωνιά και την ξηρασία. Ανήκει στα εσπεριδοειδή.  Ο καρπός της το νεράντζι, μοιάζει με το πορτοκάλι, με τη διαφορά ότι το νεράντζι είναι πολύ πικρό και δεν τρώγεται ωμό.

 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΧΡΗΣΗ

Τα νεράντζια χρησιμοποιούνται κυρίως στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία.

Από τον ανθό της νεραντζιάς λαμβάνεται αιθέριο έλαιο, το νερολί που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και την κοσμητολογία.

Το εκχύλισμα ανθών νεραντζιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβόνες και άλλα αντιοξειδωτικά, συστατικά πολύτιμα στην κοσμητολογία.

Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της έντασης και διαφόρων δερματικών προβλημάτων.