Τα ενεργά συστατικά είναι ουσίες που είναι βιολογικά ενεργές.

Τα ενεργά συστατικά είναι τα στοιχεία σε ένα καλλυντικό που παρέχουν πρόσθετη καλλυντική αξία σε αντίθεση με τα μη ενεργά συστατικά, όπως το νερό για παράδειγμα, τα οποία λειτουργούν ως φορείς για να βοηθήσουν το σώμα να επεξεργαστεί ευκολότερα το καλλυντικό. Πολλά καλλυντικά συνδυάζουν διάφορα ενεργά συστατικά, και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους μπορεί να είναι κρίσιμη στην λειτουργία και χρήση του καλλυντικού. Τα ενεργά συστατικά χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά για να τους δώσουν συγκεκριμένες ιδιότητες. Κάθε ένα ενεργό συστατικό έχει διαφορετικές ιδιότητες και διαφορετική αξία στο καλλυντικό προϊόν και φυσικά στον τελικό καταναλωτή.

Το εργαστήριο της Madis δουλεύει σκληρά για να σας προσφέρει καλλυντικά προϊόντα με καινοτόμα ενεργά συστατικά και εκχυλίσματα φυτών. Προσπαθούμε διαρκώς να αναπτύσσουμε νέα προϊόντα στην αρένα των καλλυντικών.

Κάποιες από τις τελευταίες μας σειρές καλλυντικών είναι βασισμένες στο ελαιόλαδο, στην αλόη βέρα και στα βότανα.

Η επιλογή των ενεργών συστατικών που χρησιμοποιούμε για τα καλλυντικά προέρχονται από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες όπου τα φυτά μεγαλώνουν στην φυσική τους γη.