ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

ΓΕΝΙΚΑ

Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Καμέλια η σινική (Camelia sinensis). 

Ο τρόπος παρασκευής του πράσινου τσαγιού εφαρμόστηκε τον έκτο αιώνα στην Κίνα. Τον ίδιο αιώνα το πράσινο τσάι εισήχθη και στην Ιαπωνία, όπου κατά τον δέκατο έκτο αιώνα πρωτοεμφανίζεται η τελετή τσαγιού. Την ίδια εποχή το πράσινο τσάι γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΧΡΗΣΗ

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών οξυγόνου που προκαλούν  ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

 Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο για περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Χρησιμοποιείται επίσης στην κοσμητολογία για τις αντιοξειδωτικές, αντιερεθιστικές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητές του. Βοηθά στην αναζωογόνηση, την τόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.