• Εκχύλισμα Μελιού. Απαλύνει το δέρμα και μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος. Το εκχύλισμα μελιού έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε θεραπευτικές κρέμες και αλοιφές και είναι ιδανικό συστατικό για  καλλυντικά.

Η Madis χρησιμοποιεί εκχύλισμα μελιού σε σαμπουάν, κρέμες χεριών και σαπούνια. Το εκχύλισμα μελιού εξισορροπεί την υγρασία του δέρματος και περιέχει αμινοξέα και ολιγοσακχαρίτες. Κάνει το δέρμα βελούδινα απαλό και ελαστικό. Είναι ένα μέσον ρυθμίσεως επιδερμίδας, φυσικό υγραντικό και ενυδατικό.

Το μέλι είναι παλιό όσο η γραπτή ιστορία, πίσω στο 2100 Π.Χ. όπου έχει επισημανθεί σε σφηνοειδείς γραφές των Σουμερίων και των Βαβυλωνίων, στον κώδικα των Χετταίων και σε ιερές γραφές της Ινδίας και της Αιγύπτου. Πιθανόνατα είναι ακόμα παλαιότερο.

Είναι το πρώτο γλυκαντικό και το πιο διαδεδομένο που χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο. Ο μύθος λέει ότι ο θεός Έρως βουτούσε τα βέλη του σε μέλι πριν στοχεύσει στους ανυποψίαστους εραστές.

Είναι μια γλυκιά τροφή που δημιουργούν οι μέλισσες χρησιμοποιώντας το νέκταρ των φυτών και των λουλουδιών. Οι μέλισσες μετατρέπουν το νέκταρ σε μέλι με μεθόδους παλινδρόμησης και εξάτμισης. Το αποθηκεύουν σαν κύρια πηγή τροφής σε κέρινες κηρήθρες μέσα στην κυψέλη.

Οι φυσικές ιδιότητες του μελιού ποικίλουν, εξαρτώνται από την περιεκτικότητα νερού που έχει το μέλι, τον τύπο της χλωρίδας που χρησιμοποιείται για να παραχτεί (βοσκή), την θερμοκρασία και την αναλογία συγκεκριμένων σακχάρων που περιέχει. Το φρέσκο μέλι είναι ένα υπέρκορο υγρό, το οποίο περιέχει περισσότερη ζάχαρη από ότι το νερό μπορεί να διαλύσει σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Σε θερμοκρασία δωματίου, το μέλι είναι ψυχρό υγρό, στο οποίο η γλυκόζη γίνεται ίζημα σε στερεούς κόκκους. Αυτό σχηματίζει ένα ημιστερεό διάλυμα καθιζάνων σακχάρων σε ένα διάλυμα σακχάρων και άλλων συστατικών.