Οι θεραπείες με βότανα είναι γνωστές από τους αρχαίους χρόνους και σε όλο τον κόσμο. Πολλές χώρες όπως η Ελλάδα και γενικά η περιοχή της μεσογείου έχουν παράδοση στην καλλιέργεια βοτάνων. Φυσικά, υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στα βουνά και ειδικά η Κρήτη έχει μεγάλη παραγωγή από βότανα. Είναι στη φιλοσοφία μας να επιλέγουμε ενεργά συστατικά από τα μέρη τα οποία τα φυτά προέρχονται. Για αυτό το λόγο επιλέγουμε τοπικούς παραγωγούς για τα εκχυλίσματα βοτάνων μας.
 
Κάποια από τα εκχυλίσματα βοτάνων που χρησιμοποιούμε είναι τα παρακάτω:
  • Εκχύλισμα Χαμομηλιού. Εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια, καλμάρει, έχει αντιερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Εκχύλισμα Καλέντουλας. Οι πιό σημαντικές του ιδιότητες είναι οι αντιβακτηριδιακές και οι αντιφλεγμονώδεις.
  • Λεβάντα. Είναι φυσικό προϊόν με χαλαρωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Μέντα. Έχει θεραπευτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Έχει επίσης νευροπροστατευτικές και νευροχημικές ιδιότητες. 
  • Δίκταμος. Ο Δίκταμος έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες εξαιτίας της φαινόλης καρβακρόλης που περιέχει. Έχει χρησιμοποιηθεί ως αντιρευματικό, στομαχικό και επουλωτικό.

Τα βότανα έχουν την ικανότητα να συνθέτουν μια ευρεία ποικιλία χημικών ενώσεων οι οποίες χρησιμοποιούνται για να εκτελούν σημαντικές βιολογικές λειτουργίες, και για προστασία από επιθέσεις από έντομα, μήκυτες και φυτοφάγα θηλαστικά. Πολλά από αυτά τα φυτοχημικά έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην μακροχρόνια υγεία όταν καταναλώνονται από ανθρώπους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική θεραπεία ανθρώπινων ασθενειών. Ο άνθρωπος έχει πολυετή σχέση αγάπης με τα βότανα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται από τα προϊστορικά χρόνια.